یادگیری زبان آلمانی برای افرادی که قصد دارند بهمنظور مهاجرت کاری و یا تحصیلی به این کشور مراجعه کنند، یک موضوع بسیار مهم است که باید به آن اهمیت داده شود. یک بحث فوقالعاده مهم در همین رابطه، آموزش حروف آلمانی محسوب میشود؛ حروفی که بدون آنها امکان شناخت کلمات، عبارت و جملات مختلف غیرممکن خواهد بود. درواقع میتوان بیان کرد که تمامی علاقهمندان به فراگرفتن این زبان باید در همان مراحل اولیه با چنین موضوع ارزشمندی آشنا شوند؛ در غیر این صورت، عملاً امکان دستیابی به اهداف مدنظر خود را ندارند.
حروفی که در زبان آلمانی به کار گرفته میشوند، استفادههای مختلفی دارند. بهعنوان مثال، نقش برخی از آنها مرتبط کردن دو جمله به همدیگر است. در کنار این موارد، شاهد وجود حروف اضافه هستیم که جزئیات خاص خود را دارند. شناخت جزئیات هر یک از این موارد بهمنظور قرار دادن هر یک از آنها به شکل صحیح در جملات یک موضوع ضرورتی است که نمیتوان از آن صرفنظر کرد.

آموزش حروف الفبای آلمانی
زبان آلمانی چند حرف دارد؟ این یکی از سادهترین پرسشهایی است که باید پیش از مطرح کردن هر موضوع دیگری به آن پاسخ دهیم. بهطورکلی میتوان بیان کرد که زبان آلمانی شامل بیستوشش حرف مختلف است که با کمک آنها میتوان کلمات مختلف را ساخت. امروزه بهمنظور نوشتن هر یک از حروف از الفبای لاتین استفاده میشود. البته سابقۀ این موضوع به قرنها پیش و دوران امپراتوری روم بازمیگردد.
به همین دلیل، بسیاری از علاقهمندان به آموزش حروف آلمانی میتوانند بهراحتی با این الفبا اخت پیدا کنند؛ زیرا بهاحتمال بسیار زیاد در طی یادگیری زبان انگلیسی در دوران تحصیل، با طرز نوشتار هر یک از این حروف آشنا شدهاند. البته باید به یاد داشته باشید که برخی از حروف زبان آلمانی اگرچه شکلی شبیه به همتایان انگلیسی خود دارند، اما از نظر تلفظ متفاوت هستند.
بهعنوان مثال، نخستین حرف از الفبا در زبان انگلیسی (A) بهصورت «ای» تلفظ میشود. این در حالی است که همین حرف در زبان آلمانی تلفظی بهصورت «آ» دارد. همین موضوع در رابطه با گزینههای دیگری همچون «E» نیز صدق میکند. همین تفاوتهای بهظاهر کوچک میتوانند معانی کلمات را بهطور کامل تغییر دهند. آموزش این حروف، طی جلسات مختلف و با دقت فراوان انجام میگیرد تا بتوانید نحوۀ نوشتار و تلفظ هر یک از آنها را بهخوبی یاد بگیرید. الفبا در مسیر یادگیری زبان آلمانی از اهمیت زیادی برخوردار است و نمیتوان از کنار آن بهسادگی گذر کرد.
مطلب پیشنهادی: آموزش آلمانی سطح b1

اعداد به آلمانی
موضوع دیگری که مضاف بر آموزش حروف آلمانی باید به آن دقت کرد، شناخت اعداد در این زبان است. همۀ ما بهصورت روزمره برای انجام امور مختلفی باید به توصیف اعداد و اشاره به آنها بپردازیم. اعداد آلمانی نیز همانند حروف الفبا دارای ارزش فراوان هستند و کلیۀ زبانآموزان باید طرز نوشتار و بیان هر یک از آنها را فرابگیرند.
بهمنظور تسریع روند یادگیری اعداد آلمانی، بهتر است آنها را بر اساس ماهیت ریاضیشان دستهبندی کنیم. بهعنوان نمونه، ابتدا اعداد بین صفر تا نه آموزش داده میشوند و سپس به سراغ موارد بزرگتر میرویم. در زبان آلمانی، اعداد موجود در دستۀ دهگان و صدگان و هزارگان با اضافه کردن چند حرف به اعداد بین صفر تا نه ساخته میشوند. البته استثنائاتی در این زمینه وجود دارد. در این زبان از صفر تا نه را به شکل زیر مینویسیم:
۰ – Null
۱ – Eins
۲ – Zwei
۳ – Drei
۴ – Vier
۵ – Fünf
۶ – Sechs
۷ – Sieben
۸ – Acht
۹ – Neun
احتمالاً یادگیری موارد فوق برایتان دشوار به نظر میرسد، اما به شما اطمینان میدهیم که بهراحتی آب خوردن، تمام اعداد در زبان آلمانی و حتی نحوۀ املای صحیح هر یک از آنها را یاد میگیرید. مهمترین نکته در این رابطه، انجام تمرینات ارائهشده در این باره است. شناخت اعداد در کنار آموزش حروف آلمانی به شما کمک میکند تا به یک زبانآموز برتر تبدیل شوید.

آموزش حروف اضافه در زبان آلمانی
بررسی حروف الفبای آموزش زبان آلمانی ما را به جهات مختلفی میکشاند که یکی از آنها، شناخت حروف اضافه یا Präpositionen است. نحوۀ بهکارگیری این عبارتها از جمله اصلیترین مواردی است که در همان سطوح ابتدایی (A1 و A2) باید آموزش داده شود. حروف اضافه به دستههای مختلفی تقسیم شدهاند و هر یک از آنها در موقعیت خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. برای سادهتر کردن موضوع، میتوانیم بگوییم که این موارد به دو حالت «حرکتدار» و «بدون حرکت» بخش میشوند. در دستور زبان آلمانی، به نوع اول Wechselpräpositionen و به نوع دوم Feste Präpositionen میگویند.
حروفی که حرکتدار هستند به ما اجازه میدهند تا شکل کلی اسمها را عوض کنیم. این در حالی است که حروف بدون حرکت، منجر به تغییر حالت نمیشوند و بیشتر بهمنظور توضیح بهتر مفهوم کاربرد دارند. از جمله مهمترین و پرکاربردترین حروف اضافه در زبان آلمانی میتوان به گزینههایی همچون an، in، mit و… اشاره کرد.
در پارهای از موارد، حروف اضافه دارای معنای متعددی هستند و همین امر کار را برای زبانآموزان مبتدی کمی چالشبرانگیز میکند. بهمنظور رفع چنین مشکلاتی در رابطه با آموزش حروف آلمانی باید از منابع جدید آموزشی و تمرینات مناسب کمک گرفت. ازآنجاکه امکان استفاده از زبان آلمانی بدون حروف اضافه وجود ندارد، لازم است که توجه ویژهای به آنها داشته باشید. اگر بتوانید جزئیات نحوۀ بهکارگیری این موارد را یاد بگیرید، میتوانید طول جملات خود را کاهش دهید و از سوی دیگر مفاهیم پیچیده را بهتر منتقل کنید.
آموزش زبان آلمانی حروف ربط
در رابطه با آموزش حرف آلمانی لازم است پارامترهای دیگری را نیز مدنظر قرار دهیم که یکی از آنها، نحوۀ متصل کردن عبارات گوناگون است. این کار با کمک Konjunktionen یا حروف ربط انجام میگیرد که همانند حروف اضافه به دو دستهبندی اصلی و مهم تقسیم میشوند.
نخستین دسته، Zusammengesetzte Konjunktionen است که دارای نقش منحصربهفردی خود هستند. بهعنوان مثال، اگر بخواهیم با کمک یک رابطۀ علت و معلولی، ارتباط بین دو جمله را مشخص کنیم، باید به سراغ حرف weil (زیرا) برویم. چنانچه قصدتان بیان کردن نتیجۀ متفاوت از یک فعالیت بهخصوص باشد، باید از حرف ربط wenn (اگر) کمک بگیرید.
دومین دسته، Zweigliedrige Konjunktionen هستند که کاربرد «و»، «اما» و «یا» را بر عهده دارند. هر یک از این موارد به ترتیب در زبان آلمانی und، aber و oder خوانده میشوند. مورد آخر بیشتر برای کمک به تصمیمگیری بین دو انتخاب مختلف کاربرد دارد. Und نیز از پرکاربردترین حروف است.
در فرایند آموزش حروف آلمانی باید در همان ابتدا به چنین مواردی اشاره شود. در اکثر شرایط، لازم است که جملات مختلف را با هم پیوند دهیم و بتوانیم بین آنها ارتباط مناسبی پدید بیاوریم و این کار تنها با کمک حروف ربط امکانپذیر است. البته باید به ساختار و ماهیت جملات توجه کرد. استفادۀ مناسب و به اندازه از حروف ربط در تمامی سطوح یادگیری زبان آلمانی توصیه میشود. درواقع حتی اگر به سطح c1 نیز دست پیدا کنید، باز هم لازم است از این حروف کمک بگیرید.

آموزش حروف ترکیبی زبان آلمانی
آموزش آلمانی حروف مختلفی را در بر میگیرد که از بین آنها باید از Präpositionale Ausdrücke یاد کرد. این موارد پس از در کنار هم قرار گرفتن چند حرف اضافه ساخته میشوند و میتوان به کمک آنها یک سری تفاسیر و مفاهیم مشخص را تبیین کرد. حروف ترکیبی نیز از نقش مهمی در دستور زبان یا گرامر آلمانی برخوردار هستند و باید بهصورت دقیق بررسی شوند.
حروف ترکیبی به ما اجازه میدهند تا از چند حرف اضافه بهصورت همزمان استفاده کنیم، آن هم بدون اینکه مشکلی از نظر گرامر به وجود آید. بهعنوان مثال، میتوان به trontzdem dass اشاره کرد که به معنای «با وجود اینکه» است. توجه داشته باشید که هر یک از این حروف اضافه بهصورت مجزا نیز قابل استفاده هستند، اما معنای نهایی مدنظر ما در زمینه آموزش حروف آلمانی را ارائه نمیکنند.
حروف ترکیبی عموماً در کنار اسمها و یا ضمایر جای میگیرند. این امر به ما اجازه میدهد تا بتوانیم در یک پاراگراف چند مورد از آنها را قرار دهیم. البته باید گفت که برخی از این حروف تنها در کنار یک اسم یا ضمیر خاص معنا میگیرند. هرچه بیشتر این حروف را در جملات به کار ببرید، مهارتتان در استفاده از آنها تقویت میشود. در ایزی دویچ به شما یاد میدهیم که هر یک از حروف ترکیبی باید در چه حالتی مورد استفاده قرار بگیرند و حتی در چه شرایطی بهکارگیری آنها ممنوع است.

حروف صدادار آلمانی
در آموزش حروف آلمانی با مواردی روبرو میشویم که در تلفظ آنها شامل بیان یک صدای خاص است. به این موارد volkale گفته میشود و در اکثر واژگان قابلمشاهده هستند. درواقع اگر حروف صدادار وجود نداشته باشند، لغات مختلف زبان آلمانی قابل شکلگیری نیستند.
نکتۀ جالبتوجه آن است که حروف صدادار موجود در این زبان شباهت بسیار زیادی با حروف صدادار زبان انگلیسی دارند و دقیقاً یکسان هستند. آنها عبارتاند از: A، E، O، I و U. آنها را میتوان در ابتدا، اواسط و یا انتهای واژگان مختلف مشاهده کرد. در بین این پنج مورد، حروف مصوت یا بیصدا جای میگیرند.
احتمالاً با این موضوع آشنا هستید که زبان آلمانی نیز دارای گویشها و لهجههای گوناگون است که هر یک از آنها مربوط به یک ایالت هستند. اصلیترین تفاوت این موارد نیز به نحوۀ بیان حروف صدادار در آنها بازمیگردد. بهعنوان مثال در برخی از مناطق A به شکل متفاوتی تلفظ میشود.
یادگیری صحیح زبان آلمانی مستلزم شناخت حروف صدادار و روش بیان آنها است. این موضوع حتی در زمینۀ تسهیل یادگیری املای کلمات نیز کاربرد دارد. زمانی که بتوانید به شکل مناسب یک کلمه را هجی کنید، نوشتار آن را به شکل سادهتری یاد میگیرید. یکی از بهترین روشها برای انجام این امر، استفاده از محتواهای تصویری و صوتی در زمان آموزش حروف آلمانی است. این موارد به ما اجازه میدهند تا با نهایت دقت، حروف صدادار را یاد بگیریم.

آموزش فونتیک آلمانی
فونتیک یکی از ارزشمندترین مباحث مربوط به آموزش حروف زبان آلمانی است که باید بهصورت جدی موردبررسی قرار بگیرد. این موضوع نیز بیشتر بر روی نحوۀ اجرا یا تلفظ حروف تمرکز دارد. اگر سری به کتاب لغت زبان آلمانی بزنید در جلوی هر کلمه میتوانید نحوۀ روش بیان آن بهصورت فونتیک را مشاهده کنید.
شناخت فونتیک یک فرصت طلایی برای افرادی است که قصد دارند به شکل اساسی و پایهای زبان آلمانی را فرابگیرند. اگر شما در این دستهبندی قرار میگیرید، خبر خوبی برایتان داریم. ایزی دویچ شرایطی را به وجود آورده است که شما عزیزان علاوه بر شناخت تمامی حروف آلمانی با علم فونتیک این زبان نیز آشنا شوید.
افرادی که فونتیک را بهخوبی بشناسند، میتوانند کلمات را بهتر تلفظ کنند و درنتیجه، گفتار آنها کاملاً صحیح خواهد بود. این امر درنهایت منجر به ارتباط بهتر با افرادی میشود که آلمانی را بهعنوان زبان مادری خود در نظر میگیرند. شایانذکر است که شناخت فونتیک و آموزش حروف آلمانی باید طی تمرینها و جلسات مختلف موردبررسی قرار بگیرد. با فراگرفتن این دو مورد، میتوان به فرایند یادگیری زبان سرعت بخشید.

سخن پایانی
افرادی که به دنبال کسب موقعیتهای کاری و تحصیلی در آلمان هستند، باید آموزشهای مربوط به زبان آلمانی را پشت سر بگذرانند. این امر شامل مراحل مختلفی از جمله یادگیری تمامی حروف بهکاررفته در این زبان است که هر یک از آنها داری کارکرد و نقش مختص به خود هستند.
آموزش حروف آلمانی به شما اجازه میدهد تا هر یک از کلمات موجود در این زبان را به نحو احسن بنویسید، بخوانید و معنی کنید. بدون دریافت اطلاعات لازم در این باره نمیتوان انتظار داشت که بتوانید مهارتهای موردنیاز خود را کسب کنید. ایزی دویچ موقعیت بینظیری را برای شما عزیزان فراهم است تا بتوانید به شکل آنلاین و بهسادگی زبان آلمانی را فرابگیرید.